×
image
Ifjúsági-könyv

Tóth Eszter, Tótpál Judit

Biatorbágy gyerekeknek

Ficek, a füsti fecske, és Pocak, a parti fecske, a Nagy Repülés során ismerkedett meg egymással. 

Miután kiderült, hogy mindketten Biatorbágyra tartanak, hamar összebarátkoztak.  Felidézték a számukra kedves, ismerős helyeket és az otthonukat – Pocak a régi homokbánya környékét, Ficek pedig a városközpont régi épületeit. Beszélgetés közben rájöttek, hogy sokfelé nem jártak még, ezért elhatározták, hogy együtt fedezik fel a várost és környékét.

A könyv lapjain a két vidám és kíváncsi fecske vezeti végig az olvasót Biatorbágyon. A könyv elsősorban a 8-10 éves korosztályhoz szól, azzal a céllal, hogy a gyerekek játékos, önálló felfedezésre ösztönző feladatok segítségével ismerjék meg a város történetét, építészeti és természeti értékeit, intézményeit és közösségeit. 

(kultúrAktív Egyesület és Biatorbágy Város Önkormányzata, 2018)

így olvasunk mi
Arthur, a király – A kutya, aki átszelte a dzsungelt, hogy otthonra leljen

Mikael Lindnord
Arthur, a király – A kutya, aki átszelte a dzsungelt, hogy otthonra leljen

,,Arthur egy extrém sportot űző csapathoz szegődött valahol az Amazonas mentén - és ami utána történt, a legkeményebbre fagyott szívet is megolvasztja."

Idővándor – Török idők

Váradi Anna
Idővándor – Török idők

Két utazás, két távoli korba. A helyszín ugyanaz: Szigliget. A mesés táj, mely a jövőből nézve a rontott édent idézi, míg a 17. században érintetlen szigete a Balatonnak.

Egy dolog, sok szempont – A tojás – A tyúktojástól a világtojásig

Rozgonyi Sarolta – László Zsuzsi
Egy dolog, sok szempont – A tojás – A tyúktojástól a világtojásig

Gondoltad volna, hogy egyetlen dolgot hányféle szempontból vizsgálhatsz meg? Belülről, kívülről, közelről, távolról, önmagában, összefüggésben. Megnézheted a színét, a formáját, megszagolhatod, megízlelheted, megtapinthatod.

A Nap őrzője

Maja Lunde – Lisa Aisato
A Nap őrzője

Lilja a gyermekkor és a kamaszkor határán nagy változásokon megy keresztül, de körülötte a természet olyan eseménytelen, mint mindig. A lány csak halványan emlékszik a ragyogó Napra, az általa ismert világ esőtől nehéz és sötét.

Változat sárkányokra

Varga Éva
Változat sárkányokra

Sárkányos Égbelátó Mirkó szülővárosát a sárkányok őszi vonulása teszi különlegessé. Ilyenkor színpompás sárkánycsapat szeli át az éjszakai égboltot, ezzel hitet és reményt adva a város népének.

Egy essexi professzor elveszett naplója – Avagy a bámulatos állatvilág

Olga Cerná – Miroslav Sasek
Egy essexi professzor elveszett naplója – Avagy a bámulatos állatvilág

Ha egy essexi professzor hajótörést szenved, biztosak lehetünk benne, hogy vacsoraszerzés helyett inkább felfedezi a lakatlan sziget csodálatos élővilágát.

Címünk:

Kisgombos Könyvesbolt
Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.
(az Önkormányzattal szembeni üzletsoron)

Telefon:

06-23-820-466
E-MAIL: kisgombos@kisgombos.com

 

Nyitvatartás:

HÉTFŐ: 10.00 - 18.00
KEDD - PÉNTEK: 9.00 - 18.00
SZOMBAT: 9.00 - 13.00